A szászvári projekt

2015 decemberében felkérést kaptunk egy nem mindennapi feladatra, mely megbízatás, a szászi várkastélyhoz kapcsolódott. A középkori műemlék-együttes helyreállításánál, a főépület felújítására és az épület történetének bemutatáshoz szükséges látogatóterek kialakítására helyezték a hangsúlyt.


A Profnet több munkafolyamatban vett részt és a kiállítóterek mindegyikében ott hagyta a kéznyomát.

 

1a  2a

 

  • Makettek

A szászi udvarház épületének kicsinyített mását alkottuk meg Dakerfoam habosított PVC-ből valamint 3D nyomtatóval PLA anyag felhasználásával.

 

 

 

maras

A nagyobb falfelületek kialakításához CNC marógépet használtunk.

 

 

 

3Dnyomas

Egy bástya elkészítése 8 órát vett igénybe.

maki1amaki2a

A modellek az 1300-as évektől kezdődően, bezárólag az 1600-as évekig, a várkastély átalakulását mutatják be

 

 

 

  • Vitrinek

A vitrinek több méretben és formában, 6 mm vastag edzett üvegből, ragasztással készültek. Egy részük fém lábakon álló, tölgy asztallapra került, másik részük fali függesztést kapott.

 

 

Egy különleges formájú, három üvegkapszulát tartó, világítással ellátott vitrin a térbe állítva

 

  • Babaház

A babaház, a szászi vár reneszánszkori életéből ragadott ki egy részletet. A terek jól ábrázolják a korabeli helyiségeket, minden térben megjelennek a korra illő jellegzetes motívumok, berendezési tárgyak. A makett nem csak kiállítási darab, hanem gyerekeknek való játék. Kezükbe vehetik a korhű ruhába öltöztetett figurákat, a bútorokat. A babaházhoz készült játékkönyv segítségével, logikai fejtörőket és megfigyelésen alapuló játékokat is kipróbálhatnak a múzeumba látogató gyerekek.

 

  • Tablók

A múzeum három szintjén megjelenő, a vár történetét bemutató tablók több méretben és rögzítési formában készültek el. A szövegek és képek egy 6 mm vastag műanyag lemezre lettek felkasírozva, egy részükhöz világítás is tartozik.

 

  • Éggömb, térkép

A földre állított éggömb a boszorkánysággal foglalkozó szobában került elhelyezésre. A plexi anyagból készített félgömbre, cikkenként lett felragasztva a csillagképeket ábrázoló matrica.

Kategória: