Minden korábbi fizetős megkötés nélkül, teljesen ingyen használhatók a Microsoft teljes körű irodai alkalmazásai, iPhone-on, iPaden és androidos készülékeken is.


Megújította irodai alkalmazáscsomagját a Microsoft, ezzel együtt pedig változott a cég mobilos Office-stratégiája is. Az programok egyetlen keretalkalmazás helyett ezentúl külön-külön apponként érhetők el. Ami ennél sokkal érdekesebb: az Office alkalmazások minden platformon teljes egészében ingyen használhatók, egyetlen funkció eléréséhez sincs szükség Office 365 előfizetésre, sem mobilon, sem táblagépen. A dokumentumok létrehozása, szerkesztése és olvasása mellett a felhős tárolásuk is megoldott, miután a Microsoft alkalmazásai mostantól összeköthetők a Dropbox-tárhelyünkkel.


Az iPhone-ra és iPadre is optimalizált Word szövegszerkesztő, Excel táblázatkezelő és PowerPont prezentációs szoftvereket az App Store-ból lehet letölteni, a korábban már telepített Office Mobile alkalmazást pedig már lehet is törölni, semmilyen funkciója nincsen.

forrás: HVG.hu